AirPower Aviation

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το κόστος πτήσης εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τύπος του ελικοπτέρου ή ο χρόνος πτήσης. Επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.

Λόγοι ασφαλείας της πτήσης απαιτούν την ταυτοποίηση των επιβατών πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να έχετε μαζί σας το διαβατήριο σας ή την αστυνομική σας ταυτότητα.

Τα ελικόπτερα παρουσιάζουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο αποσκευών. Οι επιβάτες πρέπει να είναι βέβαιοι πως οι αποσκευές τους είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές του εκάστοτε ελικοπτέρου. Προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε πριν την πτήση με τα γραφεία μας, έτσι ώστε να πληροφορηθείτε σχετικά με το επιτρεπόμενο όριο των αποσκευών σας.

Μερικές φορές υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν οι αποσκευές αλλά υπάρχει πρόβλημα με το βάρος. Το μέγιστο βάρος απογείωσης κάθε ελικοπτέρου είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν πρέπει ποτέ να ξεπεραστεί σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι ευθύνη του πιλότου. Έτσι, όταν σας ζητηθεί το βάρος σας ή το βάρος και το μέγεθος των αποσκευών σας, να ξέρετε ότι αυτό είναι για την ασφάλεια της πτήσης. Για να διασφαλιστεί αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήστε πριν την πτήση με τα γραφεία μας, για να ενημερωθείτε σχετικά με το όριο αποσκευών.

Κάθε νήπιο ηλικίας κάτω των δύο (2) ετών δύναται να καθίσει στην αγκαλιά ενός ενηλίκου εξασφαλίζοντας το με μία επέκταση ζώνης ασφαλείας βρεφών. Κάθε παιδί άνω των δύο (2) ετών απαιτεί το δικό του κάθισμα.

Κατοικίδια επιτρέπονται κατά την πτήση, ωστόσο θα πρέπει να συνοδεύονται από ισχύοντα πιστοποιητικά υγείας και εμβολιασμού. Καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης θα πρέπει να βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο κυτίο. Παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας πριν την πτήση, σε περίπτωση που σκοπεύετε να έχετε μαζί σας το κατοικίδιο σας.

Για πτήσεις ελικοπτέρων εντός του Ελληνικού FIR, ο χειριστής και ο Operator είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιλογή της περιοχής που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως σημείο προσγείωσης, κρίνοντας εάν η περιοχή βρίσκεται εκτός κατοικημένων περιοχών ή όχι, συμμορφούμενη με τις διαστάσεις και τους περιορισμούς επιδόσεων του ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης την απογείωση και φυσικά ότι αφορά την ασφάλεια της πτήσης, καθώς και την προστασία των προσώπων και των αγαθών στο έδαφος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, το φορητό σας υπολογιστή, την κάμερα, να στείλετε και να λάβετε SMS. Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε να απολαύσετε και να μοιραστείτε το εκπληκτικό συναίσθημα της πτήσης του ελικοπτέρου. Εκτός βεβαίως, αν σας συμβουλεύει διαφορετικά ο πιλότος.

Μπορείτε να πετάξετε οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά να λάβετε υπόψη την αργή ταχύτητα του ελικοπτέρου.

Ανάλογα με το ελικόπτερο (τα ελικόπτερα VIP διαθέτουν καμπίνες ηχομόνωσης) δεν υπάρχει πρόβλημα αν ο επιβάτης δε φορέσει τα ακουστικά. Εναπόκειται στον πιλότο. Η πρακτική αυτή δε συνιστάται, αλλά επειδή πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο μέσω των ακουστικών ο πιλότος μπορεί να συμβουλεύει τους επιβάτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα ελικόπτερα δε συντηρούνται όπως τα αυτοκίνητα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συντήρησης για κάθε ελικόπτερο με βάση κάθε ώρα, για να μην πω λεπτό λειτουργίας. Τα στοιχεία ελέγχονται και τροποποιούνται αναλόγως. Όλα αυτά γίνονται από πιστοποιημένους οργανισμούς με πολύ υψηλά πρότυπα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν χρειάζεστε πτήση με ελικόπτερο, πρέπει να νοικιάσετε ΜΟΝΟ από εταιρείες ελικοπτέρων που διαθέτουν πιστοποιητικό αερομεταφορέα (AOC). Φυσικά, τα νεότερα ελικόπτερα έχουν πιο προηγμένα συστήματα.

Φυσικά και μπορείτε. Αν φτάσετε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο θα παραλειφθείτε και θα σας συνοδεύσουν προς το ελικόπτερο για την αναχώρηση σας.

Θα πρέπει να βρίσκεστε στον χώρο του αεροδρομίου τουλάχιστον δεκαπέντε (15) λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα απογείωσης.

Αν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν υπάρχει ανάγκη για σας να πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλη ημερομηνία το ποσό που έχετε καταβάλλει θα σας αποδοθεί.

Αυτές οι δαπάνες περιλαμβάνουν τέλη αποπροσγείωσης και έξοδα εξυπηρέτησης επιβατών σε ελληνικά αλλά και σε ξένα αεροδρόμια.

 εκρηκτικές ύλες, πυρομαχικά, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, πιστόλια, περίστροφα κλπ.
• τσάντες ή χαρτοφύλακες με ενσωματωμένα συστήματα συναγερμού
• συμπιεσμένα αέρια, εύφλεκτα, μη εύφλεκτα δηλητηριώδη κλπ.
• εύφλεκτα υγρά (γέμισμα υγρού αναπτήρων, σπίρτα, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και αναπτήρες)
• ραδιενεργά υλικά
• δηλητηριώδη υγρά
• διαβρωτικά (οξέα, υδράργυρος, υγρά μπαταριών κλπ.)
• οξειδωτικά υλικά που προκαλούν ερεθισμούς

 

Η μεταφορά φαρμάκων και καλλυντικών σε περιορισμένες ποσότητες που απαιτούνται για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης επιτρέπεται. Ο παραπάνω κατάλογος των επικίνδυνων υλικών δεν είναι εξαντλητικός. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ο ναυλωτής μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις από τον αερομεταφορέα.