AirPower Aviation

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

  Ιδιαίτερα τα ελικόπτερα, έχουν περιορισμένο και συγκεκριμένο χώρο για τις αποσκευές. Οι επιβάτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι αποσκευές τους είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές του κάθε ελικοπτέρου. Το προσωπικό μας θα πρέπει να ενημερωθεί για το αναμενόμενο μέγεθος, το βάρος και τον αριθμό των αποσκευών (κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους μαλακές βαλίτσες). Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί ταλαιπωρία κατά την ημέρα της πτήσης.

  Ο μεταφορέας μπορεί να αρνηθεί να μεταφέρει ως αποσκευή οποιοδήποτε είδος λόγω του μεγέθους, του σχήματος, του βάρους ή του χαρακτήρα του.

  Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στον αερομεταφορέα τα πραγματικά βάρη για τον εαυτό τους και τις αποσκευές τους και να ενημερώνονται ότι ο μεταφορέας μπορεί να αρνηθεί τη μεταφορά και των δύο εάν το βάρος υπερβαίνει αυτό που είχε αρχικά επιβεβαιωθεί από τον μεταφορέα

  Ο μεταφορέας μπορεί να μεταφέρει μία αποσκευή στα 15 κιλά, μεγέθους έως (L:75 cm X H:50 cm X W:25 cm)  ανά επιβάτη δωρεάν, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά.

  Οι επιπλέον αποσκευές πρέπει να είναι μικρότερες σε μέγεθος (L: 50 cm X H: 35 cm X W: 23 cm) και μαλακές.

Ο μεταφορέας πρέπει να ενημερώνεται εκ των προτέρων για τυχόν αλλαγές βάρους. Επιπλέον, οι επιβάτες πρέπει να ενημερώσουν εκ των προτέρων τον μεταφορέα για τυχόν άτομα που χρειάζονται ειδικούς όρους, βοήθεια ή συσκευές όταν μεταφέρονται. Τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει πάντα να συνοδεύονται.

  Με την επιφύλαξη των ισχυόντων κανόνων ασφάλειας πτήσης, δεν επιτρέπεται οι επιβάτες να φέρουν τα κάτωθι αντικείμενα σε αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή ασφάλειας και στο θάλαμο αεροσκάφους:

• Κάθε είδους πυροβόλα όπλα, όπως πιστόλια, περίστροφα, τουφέκια, καραμπίνες,
• Όπλα-παιχνίδια, αντίγραφα και απομιμήσεις πυροβόλων όπλων που είναι δυνατόν να εκληφθούν ως πραγματικά όπλα,
• Κατασκευαστικά μέρη πυροβόλων όπλων, με εξαίρεση τις σκοπευτικές διόπτρες,
• Όπλα που λειτουργούν με πεπιεσμένο αέρα και CΟ2, όπως πιστόλια, όπλα με σκάγια, τουφέκια και όπλα που φέρουν σφαίρες,
• Εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και πιστόλια εκκίνησης,
• Τόξα, βαλλίστρες και βέλη,
• Καμάκια και ψαροντούφεκα,
• Σφενδόνες και εκτοξευτές λίθων

1) Συσκευές ακινητοποίησης, όπως όπλα προσωρινής παράλυσης, όπλα πρόκλησης ηλεκτροσόκ και ράβδοι ηλεκτροσόκ,

2) Συσκευές αναίμακτης αναισθητοποίησης και θανάτωσης ζώων,

3) Χημικές ουσίες, αέρια και σπρέι εξουδετέρωσης και ακινητοποίησης, όπως αέριο εξουδετέρωσης, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα αέρια, όξινα σπρέι και απωθητικά σπρέι ζώων.

1) Είδη κοπής, όπως μικρά και μεγάλα τσεκούρια και μπαλτάδες
2) Παγοκόφτες και παγοθραύστες
3) Λεπίδες ξυρίσματος
4) Κοπτήρες
5) Μαχαίρια με λεπίδες μήκους άνω των 6 εκατοστών
6) Ψαλίδια με λεπίδες μήκους άνω των 6 εκατοστών από το σημείο σύνδεσής τους
7) Αντικείμενα πολεμικών τεχνών με αιχμηρό άκρο ή αιχμηρή ακμή
8) Ξίφη και σπάθες

1) Λοστοί
2) Τρυπάνια και μύτες, καθώς και ηλεκτρικά ασύρματα φορητά τρυπάνια
3) Εργαλεία με λεπίδες ή στέλεχος μήκους άνω των 6 εκατοστών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, όπως κατσαβίδια και σμίλες
4) Πριόνια, καθώς και ηλεκτρικά ασύρματα φορητά πριόνια
5) Πιστόλια κοχλίωσης και ήλωσης

6) Καμινέτα

1) Ρόπαλα του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ
2) Ρόπαλα και ράβδοι, όπως αστυνομικά γκλομπ, γκλομπ και ράβδοι προστασίας
3) Εξοπλισμός πολεμικών τεχνών

1) Πυρομαχικά
2) Καψούλια
3) Πυροκροτητές και φιτίλια ανατινάξεων
4) Αντίγραφα ή απομιμήσεις εκρηκτικών συσκευών
5) Νάρκες, χειροβομβίδες και λοιπά εκρηκτικά πολεμοφόδια
6) Πυροτεχνήματα και άλλα βεγγαλικά
7) Καπνογόνα δοχεία και φυσίγγια
8) Δυναμίτιδα, πυρίτιδα και πλαστικά εκρηκτικά

ΣΗΜ. Ο ανωτέρω κατάλογος των επικίνδυνων υλικών δεν είναι εξαντλητικός. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ο ναυλωτής θα πρέπει να ζητήσει διευκρινίσεις από τον αερομεταφορέα.

i) Ο αερομεταφορέας δύναται να επιτρέψει ένοπλη συνοδεία ή σωματοφύλακες σε υψηλού κινδύνου πτήσεις υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου 2168/1993 και σύμφωνα με τις διατάξεις της Ασφάλειας και του Εγχειριδίου Ασφαλείας του αερομεταφορέα.
ii) Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση μετά από άδεια του αερομεταφορέα η μεταφορά πυρομαχικών για ιδία χρήση του επιβάτη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία περί μεταφοράς επικινδύνων υλικών και ειδικότερα στο Annex 18 (Dangerous Goods) της Σύμβασης του Σικάγο και στις σχετικές Τεχνικές Οδηγίες-Technical Instructions του ICAO. Η μέγιστη ποσότητα πυρομαχικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5kg μικτό βάρος ανά επιβάτη. Στην περίπτωση περισσοτέρων του ενός επιβατών, οι επιτρεπόμενες ποσότητες δεν θα πρέπει να συνδυάζονται σε μία συσκευασία.
iii) Τα κατοικίδια ζώα επιτρέπονται υπό τον όρο ότι ο αερομεταφορέας έχει ειδοποιηθεί εκ των προτέρων (τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την επιβίβαση) και υπάρχει ο απαιτούμενος ειδικός χώρος αποσκευών στο αεροσκάφος. Τα κατοικίδια ζώα θα τοποθετούνται στο ειδικό χώρο αποσκευών στο κουτί των κατοικίδιων ζώων (το οποίο ο ναυλωτής υποχρεούται να προμηθευτεί) εκτός εάν ο πιλότος επιτρέπει την τοποθέτησή τους στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Airpower Helicopters
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ