AirPower Aviation

Empty Legs – Θέσεις

Τι είναι ένα Empty Leg (Άδειο Σκέλος – κενή διαδρομή);

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται όταν ότι αγοράζουν ένα ταξίδι με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, υπάρχουν  δύο σκέλη (προς τον προορισμό και πίσω στην βάση του). Για παράδειγμα, όταν πετάτε από την Αθήνα στη Μύκονο, το αεροσκάφος σας πηγαίνει γεμάτο και πετάει πίσω κενό.
Πιστεύουμε ότι η προσφορά κενών σκελών πτήσης ή καθισμάτων σε όσους θα ήθελαν να πάρουν αυτή την πτήση είναι μια κατάσταση win-win. Οι πτήσεις empty leg (κενή διαδρομή) μπορούν να διατίθενται μέχρι 70% έκπτωση από τη συνήθη τιμή ναύλωσης. Πάντα, η ακριβής τιμή εξαρτάται από τη διαδρομή και από την εταιρία.

π.χ.,
Ελικόπτερο AW 109 E Κανονικό κόστος Αθήνα – Μύκονος = τουλάχιστον 3700 ευρώ
Ως κενό σκέλος, το κόστος αυτού του ταξιδιού είναι με έκπτωση 3700 Χ 70% = 1100 ευρώ
Ελικόπτερο Robinson 44 Κανονικό κόστος Αθήνα – Μύκονος = τουλάχιστον 2000 ευρώ
Ως κενο σκελος, το κόστος αυτού του ταξιδιού είναι με έκπτωση 2000 X 70% = 600 ευρώ
Ένα empty leg (κενή διαδρομή) υφίσταται όταν ένα αεροσκάφος πετάει χωρίς επιβάτες, είτε γιατί βρίσκεται εν πτήση για να παραλάβει, είτε γιατί έχει αποβιβάσει επιβάτες. Οι πτήσεις αυτές είναι δρομολόγια τα οποία πρέπει να κάνει το αεροσκάφος ανεξαρτήτως αν πετάει με ή χωρίς επιβάτες, είτε γιατί κάποιος έχει προχωρήσει σε κράτηση του αεροσκάφους, είτε διότι πρέπει να γυρίσει στη βάση από όπου επιχειρεί. Σκεφτείτε πως κάποιος πραγματοποιεί την διαδρομή Αθήνα-Μύκονο. Μετά την αποβίβαση των επιβατών στην Μύκονο, το αεροσκάφος θα επιστρέψει στην βάση του στην Αθήνα, πράγμα το οποίο σημαίνει κενή διαδρομή χωρίς επιβάτες από την Μύκονο προς την Αθήνα. Άρα, αυτού του είδους οι διαδρομές δίνουν την δυνατότητα πραγματοποίησης μίας πτήσης πολύ  φθηνότερα από το αρχικό κόστος.
Εντούτοις, η χρησιμοποίηση τέτοιων κενών διαδρομών απαιτούν κάποια ευελιξία. Για παράδειγμα, αν ο επιβάτης, η πτήση του οποίου δημιούργησε την κενή διαδρομή, ακυρώσει την πτήση του, παύει να υφίσταται πλέον και η εν λόγω κενή διαδρομή του αεροσκάφους. Με άλλα λόγια, οι διαδρομές αυτού του είδους εξαρτώνται από το πρόγραμμα άλλων επιβατών και δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα πραγματοποιηθούν όπως οι κανονικές πτήσεις.

Πόσο κοστίζουν οι πτήσεις empty leg (κενής διαδρομής);

Η ναύλωση ενός empty leg (κενή διαδρομή) είναι μια ευκαιρία να εξοικονομήσετε μέχρι και 70% στην τιμή πτήσης του αεροσκάφους ή ελικοπτέρου σε σύγκριση με μια συνηθισμένη ναύλωση αεροσκάφους ή ελικοπτέρου.
Εάν είστε αρκετά ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και ώρες των προσωπικών σας πτήσεων και αναζητάτε μια πτήση μονής κατεύθυνσης, πιθανόν να βρείτε μια κενή διαδρομή που ταιριάζει στις ανάγκες σας στην ιστοσελίδα της Airpower. Όλες οι προσφορές empty leg (κενή διαδρομή) που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας έχουν ημερομηνία έναρξης και λήξης, δηλαδή το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο η πτήση είναι έγκυρη και είναι διαθέσιμη για ναύλωση. Μετά την ημερομηνία λήξης του, το αεροσκάφος ή ελικόπτερο θα πρέπει ούτως ή άλλως να απογειωθεί στον επόμενο προορισμό του, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επόμενη ναυλωμένη πτήση.
Εάν η αρχική προσφορά empty leg (κενή διαδρομή) δεν ταιριάζει απόλυτα με τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες αλλά το χρονικό πλαίσιο αντιστοιχεί στις ημερομηνίες πτήσης σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον σύμβουλό μας για να δείτε εάν υπάρχει πιθανότητα να ξανασχεδιαστεί το empty leg (κενή διαδρομή). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αρχικός προορισμός της κενής διαδρομής δεν είναι ο προορισμός που θέλετε, αλλά είναι αρκετά κοντά για να ξανασχεδιαστεί η διαδρομή. Τροποποιώντας ελαφρώς το αρχικό σχέδιο πτήσης για τα κενά σκέλη, μπορείτε ακόμη να εξοικονομήσετε έως και 50% στο κόστος πτήσης του αεροσκάφους ή του ελικοπτέρου, σε σύγκριση με μια κανονική υπηρεσία ναύλωσης αεροσκαφών ή ελικοπτέρων.

Empty Seats (Άδεια καθίσματα) για ναυλώσεις ή Sightseeing (πτήση σε αξιοθέατα).

Μπορείτε να πληρώσετε ανά θέση όχι ανά ελικόπτερο. Αυτό μπορεί να γίνει ειδικά σε empty legs (κενή διαδρομή) και φυσικά σε πτήσεις αξιοθέατων (Sightseeing). Επικοινωνήστε μαζί μας εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τις ναυλώσεις σας ή σε πτήσεις αξιοθέατων (Sightseeing).

Πολιτική ακύρωσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ευέλικτοι με το χρονοδιάγραμμα της πτήσης τους, έτσι ώστε να επωφεληθούν πλήρως από την διαθέσιμη κενή διαδρομή. Αφού το empty leg έχει δημιουργηθεί από άλλη πτήση, αν ο επιβάτης της αρχικής πτήσης αλλάξει την πτήση του, αλλάζει και το χρονοδιάγραμμα της κενής διαδρομής ή ενδέχεται ακόμη και να ακυρωθεί.
Η Airpower δεν προσφέρει πτήση αντικατάστασης ή τα έξοδα του κάθε επιβάτη που σχετίζονται με την κενή διαδρομή, σε περίπτωση που η πρωταρχική πτήση που δημιούργησε την κενή διαδρομή ακυρωθεί ή αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της. Ωστόσο αν έχει καταβληθεί οπουδήποτε ποσό για μία κενή διαδρομή, το ποσό αυτό θα επιστραφεί εξ ολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης της πρωταρχικής πτήσης.

SAVE UP TO 70%

Ένα Empty Leg (Άδειο Σκέλος-κενή διαδρομή)  αναφέρεται σε ένα αεροσκάφος ή ελικόπτερο που πετάει “άδειο” μετά την αποβίβαση των επιβατών ή καθ’ οδόν για την επιβίβαση των επιβατών. Καθώς η πτήση είναι ήδη πληρωμένη, προσφέρουμε σημαντικές εκπτώσεις στις πτήσεις αυτές. Η Airpower μπορεί να προσφέρει τέτοιες τιμές όταν το άδειο σκέλος ενός αεροσκάφους ή ελικοπτέρου ταιριάζει ακριβώς με το δικό σας δρομολόγιο και χρόνο. Αυτή η επιλογή είναι μόνο για πτήσεις μίας διαδρομής.

Ξανασχεδιασμένο Άδειο Σκέλος

SAVE UP TO 50%

Εάν δεν υπάρχουν πτήσεις Empty Legs (Άδεια Σκέλη-κενή διαδρομή) για το ακριβές δρομολόγιό σας και το χρονοδιάγραμμά σας, η Airpower θα αναζητήσει την βάση δεδομένων της για να μετακινήσει για λίγο ένα Empty Leg (Άδειο Σκέλος). Αυτό θα ήταν δυνατόν εάν ένα αεροσκάφος ή ελικόπτερο μπορεί να κάνει μια επιπλέον στάση για να σας πάρει από το αεροδρόμιο ή/και πεδίο αναχώρησης σας και να σας αφήσει στο αεροδρόμιο ή/και πεδίο προορισμού σας. Αυτές οι στάσεις συνεπάγονται πρόσθετο κόστος (τέλη προσγείωσης, επιπλέον καύσιμα) που η Airpower θα διαπραγματευτεί  μαζί σας για την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Παρόλο που η τιμή θα είναι μεγαλύτερη από μια τιμή Empty Leg (Άδειο Σκέλος), ένα ξανασχεδιασμένο Empty Leg (Άδειο Σκέλος) θα είναι πάντοτε φθηνότερο (ως 50% ) από ένα πλήρες ναύλο μιας πτήσης ναύλωσης.